• SECURE ONLINE SHOPPING
    Bezahlung im BlackBoxPublishers.com ist immer sicherer; via PayPal iDEAL oder Credits geben Sie Ihre Daten über unsere sichere SSL-Problem-freie Verfahren.
  • WORLDWIDE SHIPPING
    Wir liefern Ihre Bestellungen weltweit. Die Frachtkosten werden automatisch, je nach Gewicht der Bestellung kalkuliert (berechnet).
  • SAVE MONEY BUY CREDITS
    Kaufen Sie Kredite an Publikationen zu bestellen. Sie sparen bis zu 25 % auf Ihre Einkäufe.

Customer engagement in boutique studios

Von: Emma Barry

Preis: € 49.95

Dutch summary, for English scroll down

In 2013 publiceerden EuropeActive en BlackBoxPublishers het eerste, jaarlijkse Retentie Rapport. Tot op heden zijn er vijf rapporten gepubliceerd, die zich toespitsen op het veel besproken onderwerp, retentie. Het zesde Retentie Rapport over klantbetrokkenheid in boutique studio’s is geschreven door auteur Emma Barry. De komst van boutique studio’s heeft een nieuwe sub sector in de fitnessbranche doen ontstaan en deze groeit snel! Het doel van dit rapport is dan ook om meer inzicht in het onderwerp te krijgen en deelt op uitgebreide schaal de professionele kennis van vele experts uit de industrie in boutique studio's.

Emma Barry over het boek:
In dit boek bespreek ik het ontstaan van dit nieuwe segment, hoe boutique studio’s worden ingericht, het verdien model, hoe zij omgaan met retentie en welke veranderingen Europa kan verwachten de komende jaren.

In de afgelopen 5 tot 10 jaar is er in Amerika veel veranderd, er zijn budget clubs ontstaan waar leden slechts 20 Us Dollars of minder per maand betalen en als tegenhanger hiervan is er een nieuwe sub sector in de fitnessbranche bijgekomen: boutique studio’s (2006 – opening van SoulCycle, de koploper in boetiek studio’s). Waar men 20 US Dollar of meer per les betalen. SoulCycle vroeg in 2006 28 dollar voor een groepsfitess les, dit was ongekend! Het was schokkend! Maar de media en mensen pakten het op en vonden het geweldig!
Boutique clubs hebben een ander verdien model. Waar je bij traditionele clubs een lidmaatschap afsluit voor 1 of 2 jaar zijn de lidmaatschapsvormen van boutique clubs korter (pakketten) en wordt er veel gebruik gemaakt van het ‘pay as you go’ principe. Waar men een hoger bedrag betaalt voor een los bezoekje aan de club. Bezoekers van boutique studio’s hechten veel waarde aan flexibiliteit en aan service. Zij zijn daarom bereid om een veel hoger bedrag te betalen.

Boutique studio’s zijn gespecialiseerd in hun aanbod en zo ook hun docenten, verlenen uitmuntende service, vormen een community en kunnen zich echt een specialist noemen. Het zijn kleine clubs die zich met name richten op vrouwen en millennials. Onderzoek toont aan dat millennials en generatie Z 60% van de lidmaatschappen innemen, een groep om niet te onderschatten! Boutique studio's zijn millennial-gericht vanwege hun customer journey en ervaring. Millennials leven in het moment en maken zich geen zorgen om waar ze hun geld aan uitgeven. Daarom vinden ze het geen probleem om meer geld uit te geven aan lessen in boutique studio's.

In dit boek zal ik antwoorden geven op vele vragen. Wat is deze nieuwe sector? Hoe houden boutique studio's klanten vast en betrekken ze dit? Wat is het bedrijfsmodel van boutique studio's?

 

English summary

Starting in 2013, EuropeActive is publishing an annual report on the most important topic in the fitness sector since decades, in short ‘’retention’’. Five reports have been published, focusing on topics such as: understanding member retention, retention strategies in personal training, adherence in group fitness, and retention in nutritional programmes. This sixth report discusses retention in boutique studios.

Now, authored by industry expert Emma Barry, a publication on customer engagement in boutiques studios is finalised. This relatively new subsector in the fitness industry is growing rapidly, and little is yet know on customer engagement and element of customer retention. This publication should be perceived as an important step to build the body of knowledge within this topic. It extensively collects the professional knowledge of many industry experts on boutique studio.