• SECURE ONLINE SHOPPING
  Bezahlung im BlackBoxPublishers.com ist immer sicherer; via PayPal iDEAL oder Credits geben Sie Ihre Daten über unsere sichere SSL-Problem-freie Verfahren.
 • WORLDWIDE SHIPPING
  Wir liefern Ihre Bestellungen weltweit. Die Frachtkosten werden automatisch, je nach Gewicht der Bestellung kalkuliert (berechnet).
 • SAVE MONEY BUY CREDITS
  Kaufen Sie Kredite an Publikationen zu bestellen. Sie sparen bis zu 25 % auf Ihre Einkäufe.

Zelf-coaching van gezond gedrag

Von: Jan Middelkamp

Preis: € 24.95

Zelf-coaching van gezond gedrag

De aandacht voor onze gezondheid bevindt zich mede door de COVID-19 pandemie op een historisch hoogtepunt. Voor je fysieke, sociale en mentale gezondheid kun je in Nederland terecht bij een grote hoeveelheid hulpverleners, psychologen, artsen en diverse coaches. En het is zeker prima om hulp in te schakelen. Train samen met een personal trainer, laat je begeleiden door een diëtist of fysiotherapeut en bezoek zo vaak als mogelijk een fitnessclub die bij je past. Naast de ondersteuning van anderen moet je toch echt het grootste deel van de tijd (24/7) jezelf coachen. Als het gaat om jouw gezondheid, sta je zelf aan het roer en kun je leren om zelfbepalend en zelfverantwoordelijk te zijn. Je bent dus vooral een zelf-coach voor gezond gedrag.
Hoe kun je je eigen gedrag managen? Het is mogelijk met drie sleutelwoorden die in het boek ‘Zelf-coaching van gezond gedrag’ uitgebreid aan bod komen. Deze sleutelwoorden zijn: zelf-coaching, gezondheid en gedrag.

Gezondheid, gedrag en zelf-coaching.
Je kunt bijvoorbeeld betwisten of ongezond eten wel bestaat. Maar als het dan al bestaat, dan wordt het pas ongezond als je het in je mond stopt en doorslikt. Want slechts enkele keren per jaar een vette hamburger eten, zal niet leiden tot eerdere sterfte of lagere kwaliteit van leven. Eet je tien hamburgers per week, dan wordt het anders. Dan heb je het over het volgende sleutelwoord: gedrag.
Gedrag is het speerpunt van dit boek. Als het gaat om gezond gedrag, dan wordt vaak een simpele afkorting gebruikt: BRAVO. Dit staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning, de Z van Zitten wordt hier nog aan toegevoegd. Alle BRAVO-factoren worden in een apart hoofdstuk behandeld. Zo leer je dat bewegen en trainen de belangrijkste factoren zijn als het gaat om gezondheid. Onderzoek stelt echter dat je beter fit en vet kunt zijn, dan niet-fit en slank. Als het gaat om niet bewegen of nooit trainen, merk je de gevolgen vrijwel nooit direct en dus mis je een belangrijke motivator om direct iets te doen. Ofwel als er geen ziekteverschijnselen zijn, dan hoef je geen actie te ondernemen. Waarom wachten tot je ziek wordt? Aan de slag met gezond gedrag, 24/7!

Doelgroep
Dit boek beoogt een bescheiden, praktische informatiebron en handleiding te zijn voor iedereen die meer grip wil krijgen op zijn of haar leefstijl. Vanuit een wetenschappelijk perspectief krijg je meer inzicht in de mechanismen achter je eigen gedrag en leer je om diverse technieken voor gedragscoaching toe te passen.

Een boek waar je als fitnessprofessional veel van kunt leren als het gaat om jouw eigen leefstijl, het coachen van jouw klanten maar zeker ook interessant om als personal trainer of leefstijlcoach cadeau te geven aan klanten.

Het boek geschreven door Dr. Jan Middelkamp. Jan is gedragswetenschapper, bewegingswetenschapper en auteur van tientallen boeken.

 • Anzahl der Seiten: 162
 • Levertijd: 3 werkdagen
 • Art: Bucher
 • Ähnliche Veröffentlichungen: Fitness Trainingskaarten - Volume 2, Speelkaarten
 • Sprache: Niederländisch
 • Categorieën: Gesundheit
 • Bindwijze: Paperback